Blir du med på aktivitetskonkurransen LEKENDE LETT?

Koronaviruset gir en annerledes hverdag for de fleste av oss. For mange betyr det mer tid hjemme. Dette kan by på både utfordringer og frustrasjon og mange kjenner kanskje på brakkesyken. Da er det ekstra godt for store og små å komme seg ut – om så bare rett utenfor døra. Vi vil derfor invitere deg med ut på vår aktivitetskonkurranse "Lekende lett"!

Lek og aktivitet ute er artig, sunt og smittefritt om det gjøres på rette måten. Derfor ønsker Finnmark Friluftsråd å invitere alle med på aktivitetskonkurransen «Lekende lett» som starter i dag og varer til og med fredag 24. april. Gå ut og lek, registrer aktivitetene og bli med i trekningen av flotte premier!

Vi har laget en aktivitetsbank (samisk versjon her) med forslag til uteaktiviteter du og de du bor med kan gjennomføre sammen. Noen aktiviteter er slik at man kan gjøre flere på samme dag, andre tar kanskje litt lenger tid. Tips: Velg en aktivitet hver dag.

Slik gjør du:

1) Gå ut og lek!

2) Skriv ut aktivitetsarket (samisk versjon) og heng det opp på kjøleskapet. Kryss av i skjemaet etter hvert, slik holder du oversikt over dine aktiviteter. Kanskje har du ideer til andre aktiviteter? Skriv opp de også.

3) Del gjerne bilder med oss! På Facebook: Legg inn bilde i kommentarfeltet. På Instagram: Merk bildene med #perletur. Kreative bidrag blir premiert underveis!

4) Når du har gjennomført minst 5 aktiviteter, gå inn på perletur.no og registrer deg og dine aktiviteter i skjema som legges ut. Fyll ut ett skjema per deltaker! Send inn innen fredag. 24. april.

5) Nå er du med i trekningen av buffer, sitteunderlag, termos, turkniv, Spikkeboka, kompass, hodelykt og en sovepose!

Vi ønsker å presisere at aktivitetene skal skje på en helsemessig forsvarlig måte, hvor man til enhver tid følger myndighetenes anbefalinger. Dere skal ikke oppsøke andre utenfor husstanden, men utfordre gjerne familier, venner og naboer via sosiale medier.

Aktivitetskonkurransen er basert på en idé fra Salten friluftsråd, og flere friluftsråd over hele landet arrangerer nå ulike varianter for å få folk ut i frisk luft.