Blir det Perletur-krus i år?

Siden Perletur startet i 2016 har turgåerne kunne se fram til sesongslutt og det flotte kunstkruset designet av Gunn Vottestad og produsert av Porsgrund Porselænfabrik. Hvordan blir det i år? I skrivende stund er det usikkert hva som skjer. Planen var at den populære nordnorske kunstmaleren skulle lage også årets krus, men slik blir det dessverre ikke.

Koronakrise og svekket norsk valuta gjør at Porsgrund Porselænfabrik ikke klarer å følge opp som tidligere. De opplyser at det rett og slett blir for kostbart å lage et kunstkurs med et så avansert motiv som de siste årene. For Finnmark Friluftsråd er det viktig at kruset ikke koster for mye. Derfor tenkes det nå i alternative baner. Skal vi forlate krus og tenke andre premieartikler? Eller skal vi gjøre som Stikk UT! i Møre og Romsdal og lage et krus med et motiv som ikke så komplisert som Vottestad-kunsten.

Mest sannsynlig er det der vi ender. Det betyr at vi må jakte på en illustratør som kan lage et motiv som lar seg overføre til krus, og som folk som er med på Perletur kan "trykke til sitt bryst" og sette pris på. Bildet viser fjorårets Stikk UT!-krus. Mer informasjon kommer så snart det er klart hvordan det blir med årets Perletur-krus. Ta kontakt på post@perletur.no, eller 975 20 450 dersom du har forslag til en illustratør som kan egne seg.