Mandag 10. mai åpnes det for påmelding til flere friluftsskoler

Friluftsskoler for barn i sommerferien er noe av det aller viktigste for Finnmark Friluftsråd og våre medlemskommuner. Også denne sommeren blir det friluftsskoler rundt om i hele Finnmark. Vi står på for at det skal skje i alle kommuner. Følg med under hvor langt vi er kommet. Først og fremst er friluftsskolene for alle mellom 10-14 år, men her kan det være noe annet som gjelder i din kommune. Se oversikten under. Ellers er det viktig å fortelle at vi i år arbeider for å gjøre friluftsskolene gratis. Hvor vidt vi lykkes vet vi først senere, men oversikten under viser hvor langt vi er kommet.

Våre ledere er dyktig personer som kan mye om friluftsliv, og som trives å jobbe sammen med barn. Innholdet i friluftsskolene kan variere fra sted til sted. Her er litt av det som kan skje i din friluftsskole: Utemat på bål, kart og kompass, førstehjelp, ekspedisjon, kniv og øks, fisking, leirliv, pil og bue, lassokasting, luftgevær, bading, tur i fjæra med strandrydding og andre artige aktiviteter i friluft.

Dersom du ikke finner informasjon kan det tas kontakt med Ane Kvammen, e-post: ane@perletur.no - 907 17 520

Her er det allerede fullbooket:

Alta 1, Alta 2, Alta 3, Sør-Varanger 1, Sør-Varanger 2 og Vardø

Vi jobber med å utvide tilbudene med flere friluftsskoler/ledere slik at så mange som mulig skal få anledning til å bli med. Send e-post til ane@perletur.no dersom det er ønskelig å stå på venteliste. Husk å oppgi hvilken friluftsskole det gjelder.

Det åpnes for påmelding mandag 12. mai i alle disse kommunene:

Båtsfjord:

Berlevåg:

Gamvik:

Tana:

Porsanger:

Hammerfest:

Måsøy:

Karasjok:

Kautokeino:

Loppa:

Nesseby:

Lebesby:

Brosjyren for årets friluftsskoler finner du HER