I sommer blir det #zhÅÅÅmmer med t-skjorte til de 150 første

Maken til ungdomsaktivitet som #zhÅÅÅmmer finnes ingen andre steder i landet. Vi slår på stortromma og deler ut t-skjorte til 100 ungdommer i Finnmark som tar utfordringer og blir med. Kravet for å få t-skjorta er at minst 5 av oppgavene gjennomføres.

Som du ser av vedlagte info-ark HER så er disse aktivitetene med i årets #zhÅÅÅmmer:

1. Ser du disse fuglene?

2. Hvor mange forskjellige bål klarer du å lage?

3. Bestig kommunens høyeste fjelltopp

4. Plukk søppel i fjæra

5. Dra på fisketur

6. Dra på bærtur

7. Overnatt ute

8. Vær med på Perletur

9. Sjekk ut norgeskart.no

10. Vær turvenn for eldre

Husk å legge ut bilder på #zhÅÅÅmmer. Ungdom over 13 år kan være med. Her er premiene du kan være med å vinne:

- Telt

- Sovepose

- Hengekøye

- T-skjorte med #zhÅÅÅmmer

Ta kontakt på post@perletur.no eller til Hugo Tingvoll på 975 20 450 hvis det er noe du lurer på.

#zhÅÅÅmmer
Aktivitet 1

Her er det 15 forskjellige fugler. Kryss av for hvilke fugler du har sett. 1 poeng pr. fugl. 3 poeng ekstra pr. fugl hvis du klarer å ta bilde. Bruk #zhÅÅÅmmer. Maks 5 fugler

Aktivitet 2

Her er 10 forskjellige bål. Se bilder og les mer om bålene på perletur.no. 10 poeng for hvert bål du lager. Kryss av for hvilket bål du har laget. NB! Det er generelt forbud mot å lage bål fram til 15. sept. Unntaket er på godkjente bålplasser og der det ikke er brannfare. Huskeregel: Det er lov å lage bål, men det er forbudt å lage brann.

Aktivitet 3

Her er en ekstra tøff utfordring (i hvert fall i noen av kommunene). Klarer du å bestige kommunes høyeste fjell/topp? Turen belønnes med poeng slik:

Aktivitet 4

Plukk en sekk søppel i fjæra og få 10 poeng. Maks 5 sekker/turer som gir 50 poeng 10 ekstrapoeng hvis du registrerer på utogplukk.no

Aktivitet 5

Plukk 1 liter bær og få 10 poeng. Maks 5 liter som gir 50 poeng. 10 ekstrapoeng hvis du registrerer på utogplukk.no

Aktivitet 6

Fisk en fisk og få 10 poeng. Maks 5 fisker som gir 50 poeng

Aktivitet 7

Overnatt ute. 5 poeng ekstra for hver person du får med deg. Maks 30 poeng ekstra. Sjekk perletur.no om du kan låne telt, tretelt, hengekøye, sovepose, underlag og annet turutstyr der du bor.

Aktivitet 8

Gå Perletur og få 10 poeng. Maks 7 turer som gir 70 poeng

Sjekk norgeskart.no og finn navnet på: a) Fjell/topp i din kommune som er så nær 327 moh. som mulig. 2 poeng. b) Finn navnet på fem vann i din kommune. 2 poeng c) Finn navnet på høyeste fjell/topp i nabokommunene. 2 poeng Skriv svarene i boksen.

Aktivitet 10

Tilslutt en helt spesiell utfordring: Vær turvenn og gå tur med eldre og få 20 poeng pr. tur. Maks 5 turer som gir 100 poeng. Spør gjerne på sykehjemmet eller noen i hjemmetjenesten. Friluftsrådet kan hjelpe deg med dette.