Vi søker ledere til våre mange friluftsskoler

Finnmark friluftsråd arrangerte friluftsskoler i nesten alle kommuner i 2023. Vårt mål er at det i 2024 skal være et slik sommertilbud i samtlige 18 kommuner i Finnmark. For å lykkes trenger vi ledere som ønsker å være med og jobbe sammen med oss.

Godt og vel 300 barn deltok under sommerens friluftsskoler rundt om i Finnmark. Takket være Gjensidige stiftelsen fikk vi muligheten til å arrangere dette helt uten påmeldingsavgift for deltakerne. I sommer ble førte gang vi gjennomførte friluftsskole i Hasvik, gleder oss allerede til gjentakelse neste år. Da vil vi også få med Tana, Nesseby og Måsøy.

Førstehjelp og livredning som tema på friluftsskolen

I 2023 var førstehjelp og livredning tema på friluftsskolen. Slik blir det også i 2024.

Under deltakelse på friluftsskolen ønsker vi at barna skal oppleve glede og mestring ute i naturen, være fysisk aktive, sosiale og ta med seg nyttig læring hjem. Derfor har vi ulike tema de får ta del i, som leiriv, overnatting i telt/lavvo/hengekøye, sporløs ferdsel, bli kjent med naturen og sitt nærområde, utemat på bål, orientering og ikke minst førstehjelp.

I år var vi så heldige å få hjelp hos flere førstehjelp og livredningsaktører i de ulike kommunene. Deriblandt Ambulansetjenesten, Redningsskøyta, Loppa legeskyssbåter, Norske redningshunder og Røde kors. Takk for at dere gjorde friluftsskolen ekstra lærrerik og spennende for barna! Håper vi sees neste sommer.

Vi er på jakt etter aktivitetsledere til sommerens friluftsskoler, med erfaring og kompetanse til å veilede og trygge barn ute i naturen. Er du interessert i friluftsliv, er kreativ, trygg og liker å jobbe med barn og unge? Fyll inn din søknad i lenken under.

Alle aktivitetsledere plikter å levere politiattest.

Aktivitetsleder med hovedansvar for den enkelte friluftsskolen må være over 18 år. Medhjelpere nedre aldersgrense 15 år.

Aktivitetsledere vil få opplæring i friluftsskolens prosedyrer og førstehjelp.

Søknadsfrist 20.02.2024.

Ledere til friluftsskolene 2024
Førerkort bil:
Hvor ønsker du å være leder (flere kryss/kommuner er mulig):