Nyttig å vite om Perletur

Perletur gjennomføres i 2022 for 7. gang. I år med nærmere 562 turer (oppdatert 18. mai) på kryss og tvers, høyt og lavt i i hele Finnmark Her er informasjon og nyttige tips for at opplevelsene skal bli så gode som mulig.

Vi anbefaler at du forbereder deg til turen. Les turbeskrivelsen på perletur.no og sjekk kartet med sporet som er inntegnet.

Det å laste ned sporloggen til din mobiltelefon før turen er noe som anbefales. Da har du kartet tilgjengelig også dersom det ikke er nettdekning der du ferdes.

Når du velger "Finn turmål" på Utinord.no kommer det opp kartet med alle årets turer. Under +/- tastene, er det et sirkelformet symbol. Kjenner du til den funksjonen? Trykk på den og det kommer opp en prikk som viser hvor i terrenget du befinner deg. Nyttig for at du skal vite hvor du er.

Har du lastet ned kartet/turen på forhånd sørger satellitter for at du likevel har kontroll, også der det ikke er nettdekning.

Smarttelefon med apper og gps har blitt stadig mer vanlig å ha med på tur. Vi anbefaler likevel at du har med turkart. Ikke minst dersom turen er lang og du er ukjent.

Koden legger du inn på perletur.no

Du finner en kode ved turmålet. Denne består av to bokstaver og to tall, f.eks. AA99. Det er denne koden du legger inn på perletur.no. Dette etter at du har opprettet din egen bruker. Ønsker du å være anonym så kan du det. I så fall vil ikke navnet ditt vises på besøkslistene.

Alle turer har en åpningsdato. Den ser du på oversikten. Det kan være at turene åpnes før annonsert åpningsdato. Turene åpnes forløpende etter hvert som kodene kommer på plass.

Du kan sende e-post til post@perletur.no eller sms til 975 20 450 dersom du kommer til et sted der turkoden av en eller annen grunn mangler.

Legg til familiemedlemmer

Ofte er det flere i familien som går på tur sammen. I så fall anbefaler vi at du bruker funksjonen "Legg til familiemedlemmer". Gå til "Min side". Velg "Min profil". Scoll nederst på siden til "Legg til familiemedlem". Da haker du bare av for hvem som deltok på de aktuelle turene.

Husk å sjekke turens åpningsdato

Når du går inn på perletur.no og velger "Finn turmål", kan du velge kommunen du skal gå på tur i. Her kommer det opp en oversikt som viser om turen er åpnet. Som vist på bildet er turer som ikke er åpnet grå, der det også står oppført når det antas at turen kan åpnes. Turen kan bli åpnet før oppsatt dato. Følg derfor med kontinuerlig.

Få jobben din med på Perletur Bedrift

Skjemaet for å legge din arbeidsplass til finner du HER

Kontaktpersonen sørger for at de ansatte får link til å koble seg på arbeidsplassens profil. Noen har flere arbeidsplasser. Det går fint å være knyttet opp mot flere profiler på Perletur Bedrift.

Årets Perletur-krus og skål

Kan kjøpes allerede nå. Det gjør du i nettbutikken HER. Nytt i år er at de blir levert allerede i slutten av mai/begynnelsen av juni. Pris kr 150,- for krus og kr 200,- for skål. Gjelder både barn og voksne. Det forutsettes at det gjennomføres minst 7 forskjellige turer i løpet av 2022.

Vipps gjerne hvis du trives med Perletur

Deltakelse i Perletur er gratis. Det er viktig, selv om det koster å legge forholdene til rette for friluftsliv og turgåing. I år blir det derfor mulig å vippse til Perletur. Pengene går til våre frivillige som jobber med bord og benker, turkasser, bålplasser, utbedring av stier og klopplegging.

Turene er gradert fra grønn til svart

Det er et mål at turer i Norge skal graderes etter det samme system. Informasjon om dette finnes på www.merkehandboken.no - Dette betyr at også turene i Perletur er gradert slik:

Grønn: Enkle og for alle

Blå: Middels

Rød: Lengre og mer krevende turer

Svart: Ekstra krevende

De aller fleste turene i Perletur er enten grønne eller blå. Mange røde finnes også, mens svarte turer finnes knapt.

Ta bilder

Vi trenger bilder fra turene. Send gjerne til post@perletur.no eller bruk #perletur på Instagram. Alle som bidrar med å sende oss bilder er med i trekning av premier.

Sporlogg turen

Går du til en tur der sporloggen er for dårlig? Send oss gjerne en bedre versjon som vi kan legge ut. Vi anbefaler appen Norgeskart Friluftsliv. Bruk den betalte versjonen til kr 59,- pr. år. Den er svært enkelt å bruke og gir deg en fin oversikt over dine egne turer. Kjekt å kunne ha sporlogg fra turene dine.

Det finnes også trenings-/pulsklokker og andre apper som også har samme mulighet. Ikke minst kan du bruke en håndholdt GPS.

Mye fint i nettbutikken

Følgende produkter finnes for salg i vår nettbutikk HER:

- Drikkeflaske fra Sigg (nyhet 2022)

- Hengekøye

- Refleksvest

- Luer i flere modeller og farger

- Sitteunderlag (Perletur, VinterPerle, JuleSPREK og Ut og Plukk)

- Turkart for flere kommuner i Alta

- T-skjorte (utsolgt)

- Buff

- Krus og skåler

Alt med flott Perletur-design.

Kjenner du til våre turkart

Våre turkart hjelper deg med å finne fram. Finnmark Friluftsråd har utgitt turkart for mange av våre kommuner. Kartene er i målestokk 1:50 000 og inneholder stier, løyper og annen mye nyttig informasjon om friluftsliv.

Så langt er disse kartene utgitt:

  • Kartpakke for Alta - 4 kart
  • Loppa
  • Berlevåg/Båtsfjord
  • Nordkinnhalvøya (Gamvik og Lebesby, målestokk 1:60 000)
  • Måsøy (kommer senere i år)

Kartene koster kun kr 150,- pr. stk. Alta-pakken kr 250,-. Kjøp i vår nettbutikk.

Samme tur samme dag

Kan det være at du går samme tur samme dag? Husk da at perletur.no ikke gir mulighet å få registrere turen mer enn en gang daglig.